Crema de ciocolata cu fructe
PrinteazaCrema de ciocolata cu fructe din: zahar, smantana, unt, oua, frisca, ciocolata, smochine, kiwi, sare, lichior.
- 200 g zahăr tos
- 300 ml smântână
- 75 g unt
- 3 ouă
- 500 ml frişcă
- 200 g ciocolată neagră
- 200 g ciocolată albă
- 6 smochine
- 4 kiwi
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- două linguri de lichior de ciocolată
- sare
Mod de preparare:
Se mixează 250 ml frişcă, se adaugă ciocolata neagră topită, se omogenizează şi se ţine la cald. Zahărul tos se caramelizează într-o oală şi se amestecă bine cu o lingură de lemn până când se topeşte şi are o culoare aurie.
Se pune untul tăiat în cubuleţe, se lasă la topit, apoi se toarnă smântână. Se amestecă, se fierbe două minute şi se ia de pe foc. Intr-un bol se mixează ouăle cu sarea şi se toarnă peste ingredientele din oală. Se adaugă crema de frişcă cu ciocolată, lichiorul de ciocolată şi se amestecă.
Restul de frişcă se mixează împreună cu zahărul vanilinat şi ciocolata albă topită. Două bucăţi de kiwi şi două smochine se curăţă, se taie în bucăţi şi se amestecă bine cu cele două creme. Se toarnă alternativ cremele în cupe, se decorează cu restul de fructe tăiate în felii şi se introduc la rece. Zahărul nu se caramelizează mai mult, deoarece devine amar.
Poftă bună!