Cremă de ciocolată cu orez expandat
PrinteazaO reteta de crema de ciocolata cu orez expandat din: lapte de orez, praf de budinca, orez expandat, stafide, siropd e artar, capsune coape, piersica si caisa.
- 1 l lapte de orez
- 1 pungă cu preparat praf pentru budincă de ciocolată
- 250 g orez expandat (pufarine de orez)
- 50 g stafide
- 4 linguri de sirop de arţar
- 8 căpşune coapte
- 1 piersică
- 1 caisă
Mod de preparare:
Puneţi să se înmoaie stafidele într-o ceşcuţă cu puţină apă călduţă circa 10 minute, apoi stoarceţi-le. Turnaţi laptele de orez într-un castron şi amestecaţi-l cu preparatul pentru budincă turnat puţin câte puţin, folosind un tel, în aşa fel încât să nu se formeze cocoloaşe; adăugaţi siropul de arţar şi stafidele.
Treceţi compoziţia într-o cratiţă şi fierbeţi-o la foc potrivit circa 2 minute, amestecând continuu. Daţi focul mic şi mai lăsaţi-o să fiarbă 1 minut, amestecând tot timpul. Luaţi-o de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească.
Spălaţi căpşunele, ştergeţi-le delicat şi tăia- ţi-le în două, păstrând codiţa neruptă. Spălaţi piersica şi caisa, apoi tăiaţi-le feliuţe subţiri.
Incorporaţi trei sferturi din cantitatea de orez expandat în crema care s-a răcit şi împărţi- ţi-oîn patru castronele individuale. Deasupra aranjaţi felioarele de fructe proaspete şi pufarinul rămas, apoi serviţi.
Cremă de ciocolată cu orez expandat
Poftă bună!