Crema de ciocolata cu smantana si lapte
PrinteazaCrema de ciocolata cu smantana si lapte din: ciocolată amăruie sau cu lapte, smântână pentru frişcă, lapte, zahar, amidon alimentar, oua, faina, zahar brun, cacao, unt, sare, mentă, merisoare.
Ingrediente:
- 100 g ciocolată amăruie sau cu lapte
- 250 ml smântână pentru frişcă
- 250 ml lapte
- 100 g zahăr
- 40 g amidon alimentar
- 4 ouă
Pentru firimiturile de aluat:
- 70 g făină
- 40 g zahăr brun
- 30 g cacao
- 30 g unt rece
- sare
Pentru decor:
- 6 fire de mentă
- 30 g merişoare pentru decor
Mod de preparare:
Pentru cremă, pui într-un vas, la foc mic, laptele dulce pasteurizat şi smântână pentru frişcă. Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, apoi şi cu amidonul şi le adaugi în vasul cu smântână.
Mixezi energic cu un tel în formă de pară, până obţii o cremă omogenă. Iei vasul de pe foc şi adaugi bucăţele de ciocolată.
Continui să amesteci cu telul, până se topeşte toată ciocolata. Păstrezi crema în frigider, pentru cel puţip 30 de minute, timp în care se va întări.
Cerni într-un castronel făina şi praful de cacao. Adaugi zahărul brun, un praf de sare şi untul rece, tăiat în cubuleţe.
Frămânţi ingredientele cu vârful degetelor, până obţii un aluat nisipos, pe care îl aşezi într-o tavă cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 6-7 minute.
Aceste firimituri de aluat vor fi adăugate peste crema de ciocolată, imitând culoarea şi textura solului în care creşte menta.
Repartizezi crema de ciocolată în câteva pahare transparente sau borcănele curate, iar deasupra pui firimituri din aluat.
Inainte de a oferi desertul spre consum, în fiecare recipient, aşezi câte un fir proaspăt de mentă şi câteva merişoare.
Crema de ciocolata cu smantana si lapte
Pofta buna!