Crema de ciocolata pentru diabetici
PrinteazaCrema de ciocolata pentru diabetici din: lapte semidegresat, smantana, oua, zahar de mesteacan, ciocolata neagra, scortisoara.
- 200 ml lapte semidegresat
- 200 ml smântână lichidă degresată 5%
- 4 gălbenuşuri de ou
- 1 lingură zahăr de mesteacăn
- 160 g ciocolată neagră (minimum 70%)
- 1 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Incălziţi laptele şi smântână într-o cratiţă. Bateţi gălbenuşurile într-un castron. Când laptele dă în clocot, turnaţi-l încet bătând ouăle, apoi vărsaţi totul în cratită si ţineţi pe foc amestecând întruna, până se îngroaşă crema.
Luaţi de pe foc, adăugaţi ciocolata ruptă în bucăţi, zahărul şi scorţişoara şi amestecaţi din nou, până obţineţi un preparat omogen.
Impărţiţi în castronaşe, lăsaţi să se răcească, apoi ţineţi la frigider cel puţin 2 ore.
Pofta buna!