Crema de ciocolata si mascarpone
PrinteazaCrema de ciocolata si mascarpone din: mascarpone, ciocolata amara, zahar, galbenusuri, marsala, lapte, unt, zahar vanilat.
- 250 g mascarpone
- 100 g ciocolată amară
- 100 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 2 linguri marsala/ rom
- 65 g lapte
- 15 g unt
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Adăugăm romul sau marsala şi amestecăm, adăugăm şi mascarponele, uşor frecat înainte, şi amestecăm cu grijă până îl încorporăm complet gălbenuşurilor. Lăsăm crema la rece, acoperită cu o folie alimentară.
Topim ciocolata amestecată cu untul în cuptorul cu microunde pentru 3 secunde sau la bain marid. Incălzim foarte bine laptele şi îl adăugăm cald peste ciocolata caldă. Amestecăm bine şi lăsăm crema să se răcească complet. După ce crema de ciocolată s-a răcit, amestecăm 4 linguri din crema de ciocolată cu 3 linguri din crema de mascarpone.
Obţinem astfel 3 creme: de mascarpone, de ciocolată şi de ciocolată cu mascarpone.
Aşezăm cremele în pahare, alternând cele 3 straturi.
Lăsăm paharele la frigider pentru 1-2 ore înainte de-a servi crema.
Crema de ciocolata si mascarpone
Pofta buna!