Cremă de ciuperci

Printeaza

Cremă de ciuperci

Ingrediente:

Cremă de ciuperci

  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 lingură cu făină
  • 100 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/2 pahar cu lapte
  • sare
  • 2 l apă

 

Mod de preparare:

Curăţă zarzavatul, taie-l în bucăţi şi fierbe-l în apă cu sare. Când sunt fierte, strecoară-le. într-o tigaie, topeşte 3/4 din cantitatea de unt.

Presară făina, după care adaugă ciupercile tăiate mărunt, înăbuşă bine, iar din când în când toarnă puţină zeamă în care au fiert legumele.

Trece apoi totul prin sită şi lasă să mai dea câteva clocote.

Trage oala de pe foc şi adaugă gălbenuşurile bătute şi amestecate cu laptele călduţ. Serveşte cu restul de unt şi puţină ceapă verde tocată pe deasupra.

Din legumele şi zeama rămasă pregăteşte o supă cremă de legume

Cremă de ciuperci

Crema de ciuperci1.jpg Crema de ciuperci2.jpg Crema de ciuperci3.jpg Crema de ciuperci4.jpg Crema de ciuperci.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.