Cremă de ciuperci
PrinteazaCremă de ciuperci
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 ţelină
- 1 păstârnac
- 1 lingură cu făină
- 100 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 pahar cu lapte
- sare
- 2 l apă
Mod de preparare:
Curăţă zarzavatul, taie-l în bucăţi şi fierbe-l în apă cu sare. Când sunt fierte, strecoară-le. într-o tigaie, topeşte 3/4 din cantitatea de unt.
Presară făina, după care adaugă ciupercile tăiate mărunt, înăbuşă bine, iar din când în când toarnă puţină zeamă în care au fiert legumele.
Trece apoi totul prin sită şi lasă să mai dea câteva clocote.
Trage oala de pe foc şi adaugă gălbenuşurile bătute şi amestecate cu laptele călduţ. Serveşte cu restul de unt şi puţină ceapă verde tocată pe deasupra.
Din legumele şi zeama rămasă pregăteşte o supă cremă de legume
Cremă de ciuperci
Pofta buna!