Crema de conopida cu jambon

Printeaza

Crema de conopida cu jambon din: conopida, cartofi, lapte, smantana, jambon, sare, piper.

Ingrediente:Crema de conopida cu jambon

  • 1 conopidă
  • 3 cartofi mijlocii
  • 1 l lapte
  • sare
  • piper
  • 100 g smântână
  • 200 g jambon

 

Mod de preparare:

Curăţaţi de frunze şi spălaţi conopida, desfaceţi-o bucheţele şi ţineţi-o în apă cu 1 oră, apoi puneţi-o la fiert în lapte dulce, când acesta dă în clocot.

Tot acum puneţi la fiert şi cartofii, curăţaţi, în prealabil spălaţi şi tăiaţi felii subţiri. Lăsaţi focul mic şi fierbeţi 30 min, după care mixaţi legumele, săraţi şi piperaţi după gust.

Amestecaţi cu smântână şi lăsaţi pe foc mic încă 5 min, având grijă ca laptele, legumele şi smântână să formeze o cremă groasă.

Tăiaţi jambonul felii, rumeniţi-1 în cratiţă fară ulei, repartizaţi feliile în farfurii şi puneţi alături crema de conopidă.

Serviţi cu/fară pâine, lângă vin alb demisec.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.