Crema de conopida cu jambon
PrinteazaCrema de conopida cu jambon din: conopida, cartofi, lapte, smantana, jambon, sare, piper.
- 1 conopidă
- 3 cartofi mijlocii
- 1 l lapte
- sare
- piper
- 100 g smântână
- 200 g jambon
Mod de preparare:
Curăţaţi de frunze şi spălaţi conopida, desfaceţi-o bucheţele şi ţineţi-o în apă cu 1 oră, apoi puneţi-o la fiert în lapte dulce, când acesta dă în clocot.
Tot acum puneţi la fiert şi cartofii, curăţaţi, în prealabil spălaţi şi tăiaţi felii subţiri. Lăsaţi focul mic şi fierbeţi 30 min, după care mixaţi legumele, săraţi şi piperaţi după gust.
Amestecaţi cu smântână şi lăsaţi pe foc mic încă 5 min, având grijă ca laptele, legumele şi smântână să formeze o cremă groasă.
Tăiaţi jambonul felii, rumeniţi-1 în cratiţă fară ulei, repartizaţi feliile în farfurii şi puneţi alături crema de conopidă.
Serviţi cu/fară pâine, lângă vin alb demisec.
Pofta buna!