Cremă de conopidă şi triunghiuri din foitaj cu branză
PrinteazaO reteta de crema de conopida si triunghiuri din foitaj cu branza din: conopida, supa de legume, ulei de masline extravirgin, cimbru, foaie de foitaj, parmezan, ulei de masline extravirgin, seminte de susan si sare. Conopida este o sursă bogată de potasiu, fier şi calciu. Pentru ca toate substanţele conţinute de aceasta să fie asimilate de organism, alege numai conopidă albă, fără pete.
- 1/2 conopidă medie
- 1 l supă de legume
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 2 frunzuliţe de cimbru
pentru triunghiuri:
- 1 foaie de foitaj din comerţ
- 1 lingură parmezan
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri seminţe de susan
- 1/4 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Spală şi desfa conopida în bucheţele. încălzeşte supa într-o cratiţă, pune conopida în ea şi fierbe-o până când se înmoaie puţin. Lasă conopida să se răcorească, apoi pune-o într-un blender împreună cu 1 lingură ulei de măsline, frunzuliţele de cimbru şi un praf de sare. Pasează până când obţii un piure compact.
Intinde aluatul într-o foaie subţire, presară sare şi unge-o cu ulei. Inţeap-o cu furculiţa şi presară parmezanul ras şi seminţele de susan. Taie foaia în triunghiuri şi coace-le într-o tavă acoperită cu hârtie de copt unsă cu ulei în cuptorul încălzit la 200° C până când devin aurii (circa 10 minute).
Serveşte piureul de conopidă rece, alături de triunghiurile cu susan călduţe.
Cremă de conopidă şi triunghiuri din foitaj cu brânză
Poftă bună!