Crema de creson cu scoici
PrinteazaO reteta de crema de creson cu scoici si ceapa, foaie de dafin, ulei de masline, unt, smantana, galbenus de ou, sare si piper.
- 2 ramuri de creson
- 1 kg de scoici
- 2 cepe
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri de ulei de măsline
- 50 g unt
- 250 g smântână
- 1 gălbenuş de ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, cresonul şi scoicile. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie adâncă. Se pun ceapa, scoicile şi foaia de dafin. Se asezonează cu sare şi piper. Se amestecă bine. Se toarnă un pahar mare de apă şi se acoperă.
Se lasă la fiert până când scoicile sunt complet deschise. în acest timp, se topeşte untul într-o crăticioara. Se adaugă cresonul şi se amestecă câteva minute până când se înmoaie. Se pun sare şi piper. Se dă deoparte. Se scot scoicile din apă cu o spumieră.
Se filtrează zeama în care au fiert, după care se adaugă cresonul şi un litru de apă. Se lasă să dea în fiert. Se scot scoicile din cochilii şi se păstrează la cald. Se amestecă smântână cu gălbenuşul de ou.
Se mixează fin supa, se pune în oală şi se încorporează smântână, amestecând la foc mic. Se pune sare şi piper. Se lasă la foc mic, fără să dea în fiert. Se pune în boluri, se adaugă scoicile şi se serveşte fierbinte.
Poftă bună!