Crema de dovleac cu scoici
PrinteazaCrema de dovleac cu scoici
Ingrediente:
- 1 dovleac
- 12 scoici Saint-Jaques
- 4 linguri de tapioca
- 300 ml smântână groasă
- 60 g unt
- 1 doză de şofran
- pudră sare,
- piper măcinat pătrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Se taie dovleacul în bucăţi mici şi se îndepărtează coaja. Se topeşte jumătate de unt într-o tigaie mare. Se pun la prăjit bucăţile de dovleac câteva minute, amestecând. Se acoperă cu apă şi se adaugă şofranul.
Se lasă să dea câteva clocote, până când dovleacul se înmoaie. Când dovleacul este fiert, se mixează supa foarte fin şi se varsă într-o cratiţă. Se pune pe foc şi se adaugă tapioca.
Se fierbe 20 de minute. Se pune şi smântână şi se mai lasă la fiert, la foc mic, încă 5 minute, amestecând. Se adaugă sare şi piper. Se păstrează la cald. Se pune restul la topit într-o tigaie antiadezivă.
Se pun scoicile Saint-Jaques şi se lasă la foc iute, câte 2 minute pe fiecare parte. Se adaugă sare şi piper. Se repartizează supa în 6 boluri mici, se adaugă scoicile şi se serveşte imediat, decorat cu câte o frunză mică de pătrunjel.
Crema de dovleac cu scoici
Pofta buna!