Crema de dovleac cu scoici

Printeaza

Crema de dovleac cu scoici

Crema de dovleac cu scoici

Ingrediente:

  • 1 dovleac
  • 12 scoici Saint-Jaques
  • 4 linguri de tapioca
  • 300 ml smântână groasă
  • 60 g unt
  • 1 doză de şofran
  • pudră sare,
  • piper măcinat pătrunjel pentru decor

 

Mod de preparare:

Se taie dovleacul în bucăţi mici şi se îndepărtează coaja. Se topeşte jumătate de unt într-o tigaie mare. Se pun la prăjit bucăţile de dovleac câteva minute, amestecând. Se acoperă cu apă şi se adaugă şofranul.

Se lasă să dea câteva clocote, până când dovleacul se înmoaie. Când dovlea­cul este fiert, se mixează supa foarte fin şi se varsă într-o cratiţă. Se pune pe foc şi se adaugă tapioca.

Se fierbe 20 de minute. Se pune şi smântână şi se mai lasă la fiert, la foc mic, încă 5 minute, amestecând. Se adaugă sare şi pip­er. Se păstrează la cald. Se pune restul la topit într-o tigaie antiadezivă.

Se pun scoicile Saint-Jaques şi se lasă la foc iute, câte 2 minute pe fiecare parte. Se adaugă sare şi piper. Se repartizează supa în 6 boluri mici, se adaugă scoicile şi se serveşte imediat, decorat cu câte o frunză mică de pătrunjel.

Crema de dovleac cu scoici

crop Crema-de-dovleac-cu-scoici.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.