Crema de dovleac

Printeaza

O reteta simpla de crema de dovleac din: dovleac, ceapa, patrunjel, apa, sare, unt si lapte degresat.

Ingrediente:Crema de dovleac

  • 1 kg dovleac
  • 1/2 ceaşcă ceapă tăiată mărunt
  • pătrunjel proaspăt tăiat fin
  • 500 ml apă
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă unt
  • 1 ceaşcă lapte degresat

Mod de preparare:

Se curăţă dovleacul de coajă şi miezul de sâmburi, se taie bucăţi mici şi se pun la fiert în apă rece cu sare, ceapă şi pătrunjel. Se lasă la fiert până ce dovleacul se înmoaie foarte bine. Se adaugă laptele şi untul şi se amestecă bine. Se piperează şi se mai pune (dacă e cazul) sare. Se serveşte caldă.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.