Crema de dovlecei cu parmezan si tarhon
PrinteazaO reteta foarte gustoasa de crema de dovlecei cu parmezan si tarhon din: dovlecei, supa de legume, tarhon, parmezan, smantana, ulei de masline, sare si piper.
- 6 dovlecei
- 1/2 – 1 supă de legume
- 4 fire de tarhon
- 80 g fulgi de parmezan
- 150 ml de smântână
- ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Spală dovleceii. Curăţă-i şi taie-i cubuleţe. Fierbe-i la abur, 20 de minute, sărează şi piperează. Pune supa la fiert, adaugă frunzele de tarhon, tocate dar păstrează câteva pentru decor.
După ce au fiert dovleceii, mixează-i, adaugă supa şi tarhonul tocat, amestecă şi pune-o la fiert, la foc mediu. Incorporează smântână, amestecând încontinuu. Lasă la fiert 5 minute.
Ia de pe foc şi pune supa în boluri. Adaugă câteva picături de ulei de măsline, pune parmezanul şi decorează cu frunzele de tarhon păstrate. Serveşte imediat.
Poftă bună!