Cremă de flori de portocal
PrinteazaO reteta delicioasa de crema de flori de portocal din: loapte, zahar, flori de portocal, ou, galbenusuri, migdale, fistic si seminte de pin.
- 6 dl lapte
- 15 0g zahăr
- 4 linguri de apă de flori de portocal
- 1 ou
- 3 gălbenuşuri
- 1 lingură de migdale prăjite
- 1 lingură de fistic
- 1 lingură de seminţe de pin
Mod de preparare:
Puneţi într-o cratiţă şi daţi în clocot laptele cu 125 g de zahăr, după care lăsaţi să se răcească. Bateţi într-un castronel, cu un tel, apa de flori de portocal cu gălbenuşurile, cu oul întreg şi cu zahărul rămas. Diluaţi compoziţia obţinută cu laptele turnat puţin câte puţin, amestecaţi bine, puneţi iar crati- ţa pe aragaz şi lăsaţi să fiarbă circa 6-7 minute de când începe din nou să clocotească. Amestecaţi tot timpul, să nu se facă cocoloaşe.
Strecuraţi crema obţinută printr-o sită, por- ţionaţi-o în cupe individuale şi ornaţi-le cu un amestec de migdale, seminţe de pin şi fistic, tocate mare. Lăsaţi crema să se răcească cel puţin 1 oră înainte de a o servi.
Cremă de flori de portocal
Poftă bună!