Cremă de flori de portocal

Printeaza

O reteta delicioasa de crema de flori de portocal din: loapte, zahar, flori de portocal, ou, galbenusuri, migdale, fistic si seminte de pin.

Ingrediente:Cremă de flori de portocal

  • 6 dl lapte
  • 15 0g zahăr
  • 4 linguri de apă de flori de portocal
  • 1 ou
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 lingură de migdale prăjite
  • 1 lingură de fistic
  • 1 lingură de seminţe de pin

 

Mod de preparare:

Puneţi într-o cratiţă şi daţi în clocot laptele cu 125 g de zahăr, după care lăsaţi să se răcească. Bateţi într-un castronel, cu un tel, apa de flori de portocal cu gălbenuşurile, cu oul întreg şi cu zahărul rămas. Diluaţi compoziţia obţinută cu laptele turnat puţin câte puţin, amestecaţi bine, puneţi iar crati- ţa pe aragaz şi lăsaţi să fiarbă circa 6-7 minute de când începe din nou să cloco­tească. Amestecaţi tot timpul, să nu se facă cocoloaşe.

Strecuraţi crema obţinută printr-o sită, por- ţionaţi-o în cupe individuale şi ornaţi-le cu un amestec de migdale, seminţe de pin şi fistic, tocate mare. Lăsaţi crema să se răcească cel puţin 1 oră înainte de a o servi.

Cremă de flori de portocal

Cremă de flori de portocal

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.