Crema de gutui cu fistic
PrinteazaCrema de gutui cu fistic din: gutui, frisca, amidon, unt, zahar, fistic, biscuiti sau piscoturi, scortisoara, esenta de rom.
- 5 gutui
- 250 ml friscă lichidă
- 50 g amidon
- 50 g unt
- 150 g zahăr
- 50 g fistic decojit
- 100 g biscuiţi cu cacao sau piscoturi pentru sampanie
- scorţisoară pudră
- esenţă de rom
Mod de preparare:
Păstrezi pentru decor o gutuie, iar pe celelalte patru le speli bine, le cureţi de cothare şi le tai în cubuleţe. Speli şi gutuia păstrată pentru decor şi o tai în felioare subţiri.
Topeşti untul, presari zahărul şi il laşi să se topească, după care căleşti felioarele de gutuie în unt şi zahăr, întorcându-le rapid, dar delicat.
Le scoţi pe o farfurie, cu o paletă. In sosul rămas în tigaie, pui cubuleţele de gutui, adaugi apă cât să le acopere, pui capacul şi laşi să fiarbă la foc mediu.
După ce se inmoaie suficient, le pasezi prin sită sau cu ajutorul blenderului. Pui din nou pe foc crema obţinută şi adaugi amidonul dizolvat cu puţină apă.
Laşi să fiarbă la foc mic, amestecând până se îngroaşă crema, apoi o laşi la răcit. Când crema este călduţă, adaugi romul, pudra de scorţişoară şi frişca.
Amesteci uşor, torni în cupe şi presari deasupra fistic tocat. Decorezi cu feliile de gutui călite şi serveşti crema după ce ai răcit-o 1 oră, alături de biscuiţi sau pişcoturi.
Crema de gutui cu fistic
Pofta buna!