Crema de iaurt si gem din coji de portocale

Printeaza

Crema de iaurt si gem din coji de portocale

Ingrediente:Crema de iaurt si gem din coji de portocale

  • 300 g iaurt
  • 150 g zahăr
  • 3 albuşuri
  • 300 g frişca
  • 1 lămâie mare
  • 30 g gelatină
  • 2 pacheţele zahăr vanilat
  • gem din coji de portocale
  • 1 linguriţă unt
  • fructe din compot sau dulceaţă pentru ornat.

Preparare:

Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul şi vanilia, zeama de lămâie şi se continuă baterea până se întăresc albuşurile. Gelatina se înmoaie în iaurt circa o oră, la rece, după care vasul se pune în bain-marie şi se încălzeşte uşor câteva minute, până ce se topeşte gelatina.

Se adaugă coaja de lămâie şi 3 linguri gem de portocale. Compoziţia se răceşte, apoi se adaugă, pe rând, spuma de albuş şi frişca, amestecând uşor cu o lingură prin răsturnare.

Crema se pune într-o formă unsă cu puţin unt şi, după ce este ţinută în frigider 3 ore, poate fi răsturnata pe un platou. Se poate orna cu fructe din compot (sau dulceaţă) şi cu frişca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.