Crema de iaurt si gem din coji de portocale
PrinteazaCrema de iaurt si gem din coji de portocale
- 300 g iaurt
- 150 g zahăr
- 3 albuşuri
- 300 g frişca
- 1 lămâie mare
- 30 g gelatină
- 2 pacheţele zahăr vanilat
- gem din coji de portocale
- 1 linguriţă unt
- fructe din compot sau dulceaţă pentru ornat.
Preparare:
Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul şi vanilia, zeama de lămâie şi se continuă baterea până se întăresc albuşurile. Gelatina se înmoaie în iaurt circa o oră, la rece, după care vasul se pune în bain-marie şi se încălzeşte uşor câteva minute, până ce se topeşte gelatina.
Se adaugă coaja de lămâie şi 3 linguri gem de portocale. Compoziţia se răceşte, apoi se adaugă, pe rând, spuma de albuş şi frişca, amestecând uşor cu o lingură prin răsturnare.
Crema se pune într-o formă unsă cu puţin unt şi, după ce este ţinută în frigider 3 ore, poate fi răsturnata pe un platou. Se poate orna cu fructe din compot (sau dulceaţă) şi cu frişca.
Pofta buna!