Crema de lamaie
PrinteazaCrema de lamaie din: lapte, unt, oua, zahar vanilat, zahar pudra, faina, lamaie zaharisita, lamai.
Ingrediente:
- 1 l lapte
- 100 g unt
- 4 oua
- 2-3 plicuri zahar vanilat
- 12 linguri zahar pudra
- 4 linguri faina
- coaja de lamaie zaharisita
- 2 lamai
Mod de preparare:
Se pune laptele la încălzit, între timp, într-o oală de 21, se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare.Ouăle se amestecă cu zahărul pudră şi cu cel vanilat, se cerne făina şi se amestecă bine să nu se formeze cocoloaşe. Este foarte important să fie bine omogenizată. Crema trebuie să fie spumoasă şi uşor moale.
După ce s-a încălzit laptele, se pune coaja de lămâie, se lasă câteva minute ca să prindă aroma şi culoarea lămâiei, apoi se strecoară laptele în alt vas. Laptele strecurat se toarnă peste compoziţie şi se amestecă uşor până se omogenizează şi apoi se pune să fiarbă pe aragaz, la foc mic, amestecându-se continuu să nu se lipească.
Când începe să se îngroaşe, se lasă să dea în 2-3 clocote şi se opreşte focul. Se pune şi untul pentru a da luciu cremei de lămâie şi se lasă 2-3 minute să se răcească, apoi se toarnă în pahare sau cupe speciale.
Pofta buna!