Crema de lapte
PrinteazaCrema de lapte din: lapte, vanilie, faina, sare, oua, zahar.
- 1 l lapte
- 1 baton de vanilie (4 plicuri cu zahăr vanilinat)
- 3 linguri cu făină
- 1 praf de sare
- 8 ouă
- 350 g zahăr
Mod de preparare:
Fierbeţi laptele cu zahărul tos şi lăsaţi-l sa dea în 2-3 clocote. Adăugaţi 1/2 linguriţă sare si vanilia. Răcoriţi 15 min într-un vas cu apă rece.
Separaţi gălbenuşurile, amestecati cu lingura de lemn, adăugaţi faina în ploaie, subţiaţi amestecul cu laptele turnat încet. Lăsaţi pe foc mic, amestecând fără întrerupere, pâna se îngroaşă.
Răciţi, încorporaţi albuşurile bătute spumă, omogenizaţi. Lăsaţi la rece 1 oră. Serviţi în cupe, cu fructe de sezon, tăiate felii subţiri, cu sau fară frişca.
Pofta buna!