Crema de limoncello
PrinteazaCrema de limoncello din: oua, lapte, zahar, limoncello, vanilie, lamaie.
- 4 gălbenuşuri
- 4 gălbenuşuri
- 400 ml lapte
- 200 g zahăr
- 50 ml suc de lămâie
- 50 ml lichior limoncello
- coaja rasă de la o lămâie
- 40 g amidon
- 1 linguriţă pastă de vanilie
- 2 albuşuri
- 2 linguri zahăr fructe de pădure
- busuioc pentru decor
Mod de preparare:
Se fierbe laptele cu 1/2 linguriţă pastă de vanilie.
Se separă gălbenuşurile de albuşuri (se foloseşte o cratiţă mai mare, fiindcă o vom folosi şi la foc). Se adaugă zahărul peste gălbenuşuri şi se amestecă cu un tel. Se pune un polonic de lapte şi se mixează.
Se adaugă amidonul cernut şi se amestecă bine, să nu rămână cocoloaşe. Se pune apoi restul laptelui, amestecând mereu cu un tel.
Se pune compoziţia la foc, amestecând din când în când cu telul până începe să se îngroaşe. La final se pune lichiorul limoncello, zeama şi coaja rasă de lămâie. Se toarnă apoi crema obţinută în boluri, pahare, borcane etc. pentru servire şi se dă la frigider pentru răcire.
Se bat spumă albuşurile cu cele două linguri de zahăr, apoi se adaugă 1/2 linguriţă pastă de vanilie. Se pune bezeaua obţinută peste crema de lămâie şi se decorează cu fructe de pădure, felii de lămâie şi frunze de busuioc.
Pofta buna!