Crema de mango cu fistic
PrinteazaCrema de mango cu fistic din: lapte, amidon, ou, ananas, mango, coacaze, zahar vanilat, rom, frisca, migdale, fistic.
- 1 litru de lapte dulce
- 180 g zahăr tos
- o lingură cu amidon alimentar
- 6 gălbenuşuri
- un ananas proaspăt
- două bucăţi de mango
- 200 g coacăze roşii
- sare
- 3 pliculeţe zahăr vanilinat
- o lingură cu rom
- frişcă
- migdale
- fistic
Mod de preparare:
Laptele rece se amestecă bine cu zahărul tos şi cu sarea până se dizolvă zahărul. Se adaugă gălbenuşurile şi se pun la fiert la bain-marie.
Se lasă să fiarbă şi, când au dat în clocot, se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă. Se amestecă compoziţia din când în când cu un tel şi se lasă pe foc până se îngroaşă.
Se toarnă în cupe sau în căni pentru desert şi se lasă să se răcească. Ananasul şi mango se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se pun într-un bol.
Peste ele se presară zahărul vanilinat şi romul, se amestecă şi se lasă să stea 30 de minute la rece, acoperite cu folie alimentară.
Se scurg de sucul lăsat, se pasează cu un blender şi se amestecă bine cu crema de vanilie. Se decorează cu fructe de coacăze şi se servesc imediat sau se introduc la rece pentru circa trei ore.
Pofta buna!