Crema de mascarpone cu fructe

Printeaza

Crema de mascarpone cu fructe din: mascarpone, branza de vaci, lamaie, zahar, gelatina, smantana, amaretto, cirese, ananas, kiwi, capsuni, amarettini.

Ingrediente:Crema de mascarpone cu fructe

  • 250 g mascarpone
  • 250 g brânză de vaci slabă
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 foi de gelatină albă
  • 200 ml smântână dulce
  • 2 cl Amaretto
  • 100 g cireşe
  • 100 g bucăţi de ananas
  • 100 g kiwi
  • 100 g căpşuni
  • câteva amarettini

 

Mod de preparare:

Mascarpone se amestecă cu brânza de vaci, apoi se asezonează cu zahăr şi zeamă de lămâie.

Seînmoaie gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se stoarce. Se încălzeşte scurt într-o cratiţă cu puţin lichid, după care se încorporează în crema de brânză.

Se bate smântână dulce, apoi se încorporează şi ea în crema de mascarpone. Se adaugă Amaretto, după care crema se lasă circa 2 ore să se întărească.

Se spală fructele, se curăţă kiwi de coajă, iar cireşelor li se scot sâmburii. Fructele se taie apoi cubuleţe şi se aranjează într-un mod estetic peste crema de mascarpone. Peste se presară amarettini.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.