Crema de mascarpone cu fructe
PrinteazaCrema de mascarpone cu fructe din: mascarpone, branza de vaci, lamaie, zahar, gelatina, smantana, amaretto, cirese, ananas, kiwi, capsuni, amarettini.
- 250 g mascarpone
- 250 g brânză de vaci slabă
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 3 linguri de zahăr
- 3 foi de gelatină albă
- 200 ml smântână dulce
- 2 cl Amaretto
- 100 g cireşe
- 100 g bucăţi de ananas
- 100 g kiwi
- 100 g căpşuni
- câteva amarettini
Mod de preparare:
Mascarpone se amestecă cu brânza de vaci, apoi se asezonează cu zahăr şi zeamă de lămâie.
Seînmoaie gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se stoarce. Se încălzeşte scurt într-o cratiţă cu puţin lichid, după care se încorporează în crema de brânză.
Se bate smântână dulce, apoi se încorporează şi ea în crema de mascarpone. Se adaugă Amaretto, după care crema se lasă circa 2 ore să se întărească.
Se spală fructele, se curăţă kiwi de coajă, iar cireşelor li se scot sâmburii. Fructele se taie apoi cubuleţe şi se aranjează într-un mod estetic peste crema de mascarpone. Peste se presară amarettini.
Pofta buna!