Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti

Printeaza

O reteta de Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti din: mascarpone, frisca, marsala, zahar vanilat, kiwi, amaretti si ciocolata amara.

Ingrediente:Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti

pentru crema de mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g frişca
  • 3 linguri cu vin Marsala
  • 3 linguri cu zahăr vanilat

piure kiwi:

  • 7 kiwi
  • 3 linguri cu zahăr vanilat
  • 10 biscuiţi amaretti
  • 50 g ciocolată amară

 

Mod de preparare:

Mixăm brânza mascarpone cu zahărul vanilat şi vinul Marsala, până obţinem o cremă. încorporăm frişca bătuta, amestecând de jos în sus. Lăsăm crema la frigider până ce preparăm piureul de kiwi.

Curăţăm fiecare kiwi de coajă şi 11 tăiem transversal în două. Elimi­năm partea centrală care este mai dură şi deschisă la culoare. Amestecăm pulpa cu zahărul vanilat şi mixăm până obţinem un piure fin.

Punem mixul obţinut într-o crăticioară, pe foc foarte mic, şi amestecăm până ce zahărul este complet topit. Stingem focul şi lăsăm piureul să se răcească complet. Zdrobim biscuiţii amaretti până obţinem o pudră fină. Amestecăm piureul rece cu pudra de amaretti.

Umplem paharele pe trei sferturi cu cremă de mascarpone, adău­găm piure de kiwi până aproape de marginea paharului, iar deasu­pra adăugăm ciocolată amară tăiată în bucăţele potrivite, Lăsăm crema la frigider pentru circa o oră înainte ele a o servi.

Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti

Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.