Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti
PrinteazaO reteta de Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti din: mascarpone, frisca, marsala, zahar vanilat, kiwi, amaretti si ciocolata amara.
pentru crema de mascarpone:
- 250 g mascarpone
- 200 g frişca
- 3 linguri cu vin Marsala
- 3 linguri cu zahăr vanilat
piure kiwi:
- 7 kiwi
- 3 linguri cu zahăr vanilat
- 10 biscuiţi amaretti
- 50 g ciocolată amară
Mod de preparare:
Mixăm brânza mascarpone cu zahărul vanilat şi vinul Marsala, până obţinem o cremă. încorporăm frişca bătuta, amestecând de jos în sus. Lăsăm crema la frigider până ce preparăm piureul de kiwi.
Curăţăm fiecare kiwi de coajă şi 11 tăiem transversal în două. Eliminăm partea centrală care este mai dură şi deschisă la culoare. Amestecăm pulpa cu zahărul vanilat şi mixăm până obţinem un piure fin.
Punem mixul obţinut într-o crăticioară, pe foc foarte mic, şi amestecăm până ce zahărul este complet topit. Stingem focul şi lăsăm piureul să se răcească complet. Zdrobim biscuiţii amaretti până obţinem o pudră fină. Amestecăm piureul rece cu pudra de amaretti.
Umplem paharele pe trei sferturi cu cremă de mascarpone, adăugăm piure de kiwi până aproape de marginea paharului, iar deasupra adăugăm ciocolată amară tăiată în bucăţele potrivite, Lăsăm crema la frigider pentru circa o oră înainte ele a o servi.
Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti
Pofta bună!