Cremă de mazăre cu arpagic verde

Printeaza

O reteta simpla de crema de mazare cu arpagic verde din: mazare, cepsoare, praz, salata verde, iaurt natural, supa de pui, arpagic verde, zahar, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Arpagicul verde are frunze filiforme, cilin­drice, goale în interior, culese mănunchiuri care primăvara fac floricele caracteristice, rozalii. Este apreciat pentru izul uşor de ceapă proaspătă şi se consumă frunzele tăiate cu foarfeca bucăţele mici.

Ingrediente:Cremă de mazăre cu arpagic verde

  • 500 g mazăre fină proaspătă, decorticată
  • 6 cepşoare
  • 2 fire de praz
  • 4 frunze de salată verde
  • 1 borcănel de iaurt natural
  • 1 l supă de pui
  • 1 legătură de arpagic verde
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 baghetă ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi rondele prazul şi cepele, spălaţi frunzele de salată verde. Daţi în clocot supa şi turnaţi-o peste aceste ingrediente împreună cu mazărea şi cu zahărul. Puneţi capacul şi fierbeţi totul 10 minute.

Lăsaţi preparatul să se răcorească, apoi mixaţi-l şi puneţi-l iar pe foc. Potriviţi de sare şi lăsaţi-l să scadă, amestecând des să nu se prindă de fundul oalei, până devine o cremă moale, groasă. Luaţi de pe foc şi încorporaţi iaurtul, amestecând bine.

Tăiaţi bagheta felii şi prăjiţi-le în cuptor câteva minute pe fiecare parte.Turnaţi crema în farfurii adânci şi presăraţi deasupra arpagicul verde spălat şi mărunţit.

Stropiţi cu puţin ulei extravirgin de măsli­ne, condimentaţi cu piper proaspăt măcinat şi serviţi-o însoţită de felii de pâine prăjită.

Cremă de mazăre cu arpagic verde

Cremă de mazăre cu arpagic verde

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.