Cremă de mazăre cu arpagic verde
PrinteazaO reteta simpla de crema de mazare cu arpagic verde din: mazare, cepsoare, praz, salata verde, iaurt natural, supa de pui, arpagic verde, zahar, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Arpagicul verde are frunze filiforme, cilindrice, goale în interior, culese mănunchiuri care primăvara fac floricele caracteristice, rozalii. Este apreciat pentru izul uşor de ceapă proaspătă şi se consumă frunzele tăiate cu foarfeca bucăţele mici.
- 500 g mazăre fină proaspătă, decorticată
- 6 cepşoare
- 2 fire de praz
- 4 frunze de salată verde
- 1 borcănel de iaurt natural
- 1 l supă de pui
- 1 legătură de arpagic verde
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 baghetă ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi rondele prazul şi cepele, spălaţi frunzele de salată verde. Daţi în clocot supa şi turnaţi-o peste aceste ingrediente împreună cu mazărea şi cu zahărul. Puneţi capacul şi fierbeţi totul 10 minute.
Lăsaţi preparatul să se răcorească, apoi mixaţi-l şi puneţi-l iar pe foc. Potriviţi de sare şi lăsaţi-l să scadă, amestecând des să nu se prindă de fundul oalei, până devine o cremă moale, groasă. Luaţi de pe foc şi încorporaţi iaurtul, amestecând bine.
Tăiaţi bagheta felii şi prăjiţi-le în cuptor câteva minute pe fiecare parte.Turnaţi crema în farfurii adânci şi presăraţi deasupra arpagicul verde spălat şi mărunţit.
Stropiţi cu puţin ulei extravirgin de măsline, condimentaţi cu piper proaspăt măcinat şi serviţi-o însoţită de felii de pâine prăjită.
Cremă de mazăre cu arpagic verde
Poftă bună!