Crema de mazare cu prosciutto
PrinteazaCrema de mazare cu prosciutto din: praz, cartofi, supa de pui, supa de legume, mazare, iaurt, menta, prosciutto.
- 2 fire de praz, spalate si feliate subtire
- 200g de cartofi (necuratati de coaja), spalati si dati pe razatoare
- 500ml supa de pui sau legume
- 200g de mazare
- 150g de iaurt degresat
- 2 linguri de menta tocata
- 2 felii de prosciutto
Mod de preparare:
Pune prazul, cartofii si supa intr-o oala si da-le in clocot. Acopera-le si lasa-le sa fiarba 8 minute. Adauga mazarea acopera din nou oala si mai fierbe totul 5 minute, ia oala de pe foc si paseaza ingredientele cu un blender vertical pana cand obtii o crema fina, apoi incorporeaza iaurtul si menta.
Intre timp, pune feliile de prosciutto intr-o tigaie mare, intr-un singur strat si prajeste-le pana devin crocante. Lasa-le sa se raceasca putin, apoi rupe-le in fasii, pentru a le putea presara peste supa impreuna cu niste piper negru proaspat macinat.
Crema de mazare cu prosciutto
Pofta buna!