Crema de mazare si praz
PrinteazaCrema de mazare si praz din: mazare, praz, cartofi, usturoi, sare, piper, marar.
- 3 căni boabe de mazăre
- 2 fire medii de praz
- 3 cartofi albi mari
- 2 căţei de usturoi
- 5 căni supă de pui (din cuburi)
- sare
- piper
- mărar
Mod de preparare:
Curăţaţi prazul, păstraţi doar partea albă, până unde încep frunzele de culoare mai închisă. Tăiaţi prazul bucăţi. Curăţaţi şi tăiaţi cuburi cartofii.
Puneţi prazul şi cartofii să fiarbă în 4 căni de supă clocotită, la foc mic. Acoperiţi când clocoteşte şi lăsaţi să fiarbă cca 15 min.
Adăugaţi mazărea şi usturoiul tocat mărunt. Turnaţi încă 1 cană de supă, dacă nu e suficient lichid să cuprindă bine legumele. Lăsaţi la fiert încă 8-10 min, până este gata şi mazărea.
Scoateţi cu spumiera cam 1/3 din legume, păstraţi-le deoparte. Procesaţi restul cu blenderul, să devină o cremă omogenă. Strecuraţi şi turnaţi la loc în oală.
Adăugaţi legumele păstrate. Săraţi şi piperaţi după gust, adăugaţi iar puţină apă sau supă, dacă e prea groasă. Lăsaţi să se mai încălzească, apoi luaţi de pe foc.
Serviţi cu mărar tocat şi cu crutoane de pâine integrală.
Pofta buna!