Crema de mere la pahar
PrinteazaCrema de mere la pahar din: mere, zahar, nuci, stafide, frisca, piscot.
- 2 mere coapte aromate
- 1 lingură zahăr pudră
- 1 lingură nuci măcinate
- 5-6 boabe de fructe din dulceaţâ
- 5-6 boabe stafide
- 1 lingură frişcă bătută îndulcită cu zahăr
- 1 pişcot
Mod de preparare:
Se coc merele în cuptor, se scot şi se dau calde printr-o strecurătoare emailată, apoi se amestecă bine cu jumătate din cantitatea de zahăr. Nucile măcinate se amestecă cu restul de zahăr.
Se ia un pahar mare cu picior de tipul celor pentru şampanie şi se aşază în straturi crema de mere cu nucile măcinate amestecate cu zahărul.
Printre straturi se pun boabe de fructe din dulceaţă: cireşe, căpşuni, afine sau zmeură şi cateva stafide curăţate şi spălate. Se lasă loc în pahar pentru frişca gu care se acoperă.
Pişcotul se rupe în două şi se înfig cele două bucăţi cu partea ruptă în mijlocul paharului. Se serveşte rece.
Pofta buna!