Crema de mere

Printeaza

O reteta simpla de crema de mere din: mere ionatane, baton de vanilie, gelatina, frisca si zahar.

Ingrediente:Crema de mere

  • 750 g mere ionatane
  • 1/2 baton vanilie
  • 3-4 foi gelatina
  • 250 g frişcă plus 150 pentru decor
  • 200 g zahăr

 

Mod de preparare:

Merele se curăţă, se taie în patru, se scot seminţele, apoi se taie felii şi se fierb cu 1/4 1 apă, vanilia şi zahărul. După ce au fiert, se scot şi se dau prin sită şi se pune gelatina topită.

Cînd s-au răcit, se pune frişca bă­tută, se pune într-o formă creaţă de şarlotă şi se dă la frigider. Se răstoarnă pe un platou şi se garniseşte cu frişcă bătută.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.