Cremă de migdale cu sos condimentat

Printeaza

O reteta de crema de migdale cu sos condimentat din: migdale, lapte, baton de vanilie, fecula, smantana, galbenusuri, ardei iute, zahar de trestie, rom, piper de jamaica si baton de scortisoara.

Ingrediente:Cremă de migdale cu sos condimentat

  • 120 g migdale decojite
  • 4 dl lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 3 linguri de feculă
  • 1,5 dl smântână proaspătă

pentru sos:

  • 2 gălbenuşuri
  • 2 dl smântână proaspătă
  • 1 ardei iute proaspăt
  • 40 g zahăr de trestie
  • 2 linguri de rom
  • 1 boabă de piper de Jamaica
  • 1 baton de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Tocaţi grosolan migdalele, păstrând patru pentru ornat. într-o oală mică, puneţi-le la foc potrivit împreună cu laptele şi cu batonul de vanilie tăiat pe lungime. Daţi în clocot, apoi stingeţi focul, puneţi capacul şi lăsaţi să infu­zeze 20 de minute.

Intr-un castron, bateţi fecula (amidon) cu smântână. Strecuraţi laptele într-o crăticioară, apăsând migdalele cu dosul unei linguri să iasă tot sucul din ele, adăugaţi zahărul, amestecaţi şi daţi în clocot.

Continuând să amestecaţi, adăugaţi compoziţia de smântâ­nă şi feculă şi mai fierbeţi circa 5 minute, până se încheagă o cremă densă. Stingeţi focul, lăsaţi să se răcească, apoi turnaţi crema în patru cupe pe care, după ce s-au răcit, puneţi-le în frigider.

Pregătiţi sosul: încălziţi smântână cu ardeiul iute tăiat fâşioare foarte subţiri, cu scorţişoara şi cu bobul de piper de Jamaica, zdrobit. Bateţi cu telul gălbenuşurile cu zahărul de trestie până obţineţi o compoziţie spumoasă, apoi adăugaţi romul şi smântână, turnându-le puţin câte puţin.

Fierbeţi la foc mic circa 5 minute şi, înainte să dea în clocot sosul, stingeţi focul. Lăsaţi-I să se răcească, apoi strecuraţi-l. Serviţi crema stropind-o cu câte o lingură de sos şi decorând fiecare porţie cu restul de migdale tăiate feliuţe subţiri.

Cremă de migdale cu sos condimentat

Cremă de migdale cu sos condimentat

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.