Cremă de migdale cu sos condimentat
PrinteazaO reteta de crema de migdale cu sos condimentat din: migdale, lapte, baton de vanilie, fecula, smantana, galbenusuri, ardei iute, zahar de trestie, rom, piper de jamaica si baton de scortisoara.
- 120 g migdale decojite
- 4 dl lapte
- 1 baton de vanilie
- 3 linguri de feculă
- 1,5 dl smântână proaspătă
pentru sos:
- 2 gălbenuşuri
- 2 dl smântână proaspătă
- 1 ardei iute proaspăt
- 40 g zahăr de trestie
- 2 linguri de rom
- 1 boabă de piper de Jamaica
- 1 baton de scorţişoară
Mod de preparare:
Tocaţi grosolan migdalele, păstrând patru pentru ornat. într-o oală mică, puneţi-le la foc potrivit împreună cu laptele şi cu batonul de vanilie tăiat pe lungime. Daţi în clocot, apoi stingeţi focul, puneţi capacul şi lăsaţi să infuzeze 20 de minute.
Intr-un castron, bateţi fecula (amidon) cu smântână. Strecuraţi laptele într-o crăticioară, apăsând migdalele cu dosul unei linguri să iasă tot sucul din ele, adăugaţi zahărul, amestecaţi şi daţi în clocot.
Continuând să amestecaţi, adăugaţi compoziţia de smântână şi feculă şi mai fierbeţi circa 5 minute, până se încheagă o cremă densă. Stingeţi focul, lăsaţi să se răcească, apoi turnaţi crema în patru cupe pe care, după ce s-au răcit, puneţi-le în frigider.
Pregătiţi sosul: încălziţi smântână cu ardeiul iute tăiat fâşioare foarte subţiri, cu scorţişoara şi cu bobul de piper de Jamaica, zdrobit. Bateţi cu telul gălbenuşurile cu zahărul de trestie până obţineţi o compoziţie spumoasă, apoi adăugaţi romul şi smântână, turnându-le puţin câte puţin.
Fierbeţi la foc mic circa 5 minute şi, înainte să dea în clocot sosul, stingeţi focul. Lăsaţi-I să se răcească, apoi strecuraţi-l. Serviţi crema stropind-o cu câte o lingură de sos şi decorând fiecare porţie cu restul de migdale tăiate feliuţe subţiri.
Cremă de migdale cu sos condimentat
Poftă bună!