Crema de morcovi
PrinteazaO reteta de supa-crema de morcovi cu faina, unt, ceapa, oua, lapte, paine, supa de oase, ulei sare si piper. Este o reteta pentru diabetici.
Ingrediente:
- 1 kg morcovi
- 100 g făină
- 150 g unt
- 2 cepe
- 2 ouă
- 150 ml lapte
- 150 g pâine
- 2 l supă de oase
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toci mărunt cepele şi le căleşti într-o tigaie împreună cu puţin ulei, apoi adaugi şi făina. Dai pe răzătoarea mare morcovii, apoi îi amesteci cu ceapa. Stingi cu supa de oase şi laşi să fiarbă 30 de minute.
Amesteci gălbenuşurile cu laptele şi subţiezi cu puţină supă de oase. Apoi o adaugi peste crema de morcovi. Tai pâinea cuburi, pe care le stropeşti cu unt topit şi le rumeneşti la cuptor.
La fiecare porţie de cremă de morcovi, pui crutoane şi puţin unt. Este o supă bogată în vitamine.
Crema de morcovi
Poftă bună!