Crema de mosmoane

Printeaza

Crema de mosmoane din: musmule, zahar, suc de lamaie.

Ingrediente:Crema de mosmoane

  • 2000 g muşmule
  • 500 g zahăr
  • sucul de la 1 lămâie

 

 

Mod de preparare:

Cele 2000 g de moşmoane se cântăresc când sunt foarte coapte. Se iau 3-4 bucăţi şi se storcesc într-o presă de cartofi.

Vă trebuie ceva forţă, dar veţi reuşi să zdrobiţi pulpa, care se amestecă apoi cu zahărul şi cu sucul de lămâie, se dă în clocot şi se toarnă fierbinte în borcane.

Crema de moşmoane se serveşte foarte bine cu carnea de culoare închisă; puţini o mănâncă pe pâine. Pentru rafinarea gustului puteţi adăuga rachiu de pere semisălbatice.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.