Crema de nuci cu lapte si gelatina
PrinteazaCrema de nuci cu lapte si gelatina din: nuci, ou, lapte, smântână, foi gelatină, coaja de lămâie, zahăr.
Ingrediente:
- 60 g nuci
- 1 ou
- 125 ml lapte
- 25 g smântână
- 2 foi gelatină
- coaja rasă de la o jumătate de lămâie
- 2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Se înfierbântă laptele, se ia de pe foc, se adaugă nuca măcfnată, coaja rasă de lămâie şi zahăr, apoi se înglobează şi oul bătut, separat înainte.
Se bate compoziţia cu telul, în bain-marie, până se îngroaşă. Se ia vasul de pe foc, se adaugă gelatină (anterior muiată în apă rece) dizolvată într-o lingură de apă fierbinte, şi se amestecă bine.
Când s-a răcit, se adaugă smântână, se omogenizează şi se pune compoziţia la rece, să se întărească.
Pofta buna!