Cremă de orez cu piure de piersici
PrinteazaO reteta delicioasa de crema de orez cu piure de piersici din: lapte, faina de orez, baton de vanilie, frisca, zahar, piersica, miere, amidon, apa si migdale.
pentru crema de orez:
- 500 ml lapte
- 100 g făină de orez
- 1 baton de vanilie
- 150 g frişcă
- 75 g zahăr
pentru piure de piersici:
- 275 g pulpă piersică
- 2 linguri cu miere
- 1 linguriţă cu amidon (5-6 g)
- 1 lingură cu apă
- migdale
Mod de preparare:
Despicam un baton de vanilie şi extragem seminţele. Punem laptele într-o crăticioară, adăugăm seminţele de vanilie şi îl lăsăm pe foc mic pentru trei minute. După ce s-a încălzit, îl adăugăm treptat peste făina de orez şi amestecăm.
Punem din nou laptele pe foc mic şi amestecăm până ce obţinem o cremă densă şi compactă. Stingem focul şi lăsăm crema să se răcească. După ce s-a răcit, amestecăm crema cu frişcă mixată bine.
Curatam piersicile de coaja şi le tăiem în bucăţele mici pe care le mixăm împreună cu mierea până ce obţinem un piure. Punem piureul într-o crăticioară pe foc foarte mic.
Separat, amestecăm amidonul cu o lingură cu apă şi îl adăugăm piureului de piersici, Lăsăm pe foc mic aproximativ cinci minute după care 11 lăsăm să se racească complet.
Intr-un pahar formam straturi alternative de cremă de orez şi piure de piersici. Peste ultimul strat presărăm câteva migdale tăiate mărunt. Lăsăm crema o oră la frigider înainte de-a o servi.
Cremă de orez cu piure de piersici
Pofta bună!