Crema de ou cu vin si scortisoara

Printeaza

Crema de ou cu vin si scortisoara – un desert sofisticat, inspirat din tradițiile culinare europene. Această rețetă combină textura fină a cremei cu aromele intense de vin și scorțișoară, fiind perfectă pentru o masă festivă sau o cină elegantă.

Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 4 gălbenușuri de ou – baza cremei, oferă o textură fină și catifelată
  • 100 g zahăr – pentru a îndulci și echilibra aromele
  • 200 ml vin alb demisec sau dulce – adaugă un gust rafinat și fructat
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată – pentru o aromă caldă și reconfortantă
  • 1 linguriță extract de vanilie (opțional) – completează armonios aromele
  • Un praf de sare – pentru intensificarea gusturilor

Mod de preparare

Într-un bol rezistent la căldură, amestecă gălbenușurile cu zahărul până devin spumoase și deschise la culoare. Adaugă vinul alb treptat, amestecând continuu pentru a obține o compoziție omogenă.

Așază bolul peste o cratiță cu apă fierbinte (bain-marie), având grijă ca fundul bolului să nu atingă apa. Amestecă constant cu un tel, pe foc mediu, timp de 10-15 minute, până când crema începe să se îngroașe. Este important să nu fierbi crema, pentru a evita coagularea ouălor.

Când crema ajunge la o consistență catifelată, ia bolul de pe foc și adaugă scorțișoara măcinată și extractul de vanilie, dacă îl folosești. Amestecă bine pentru a distribui aromele uniform.

Toarnă crema în boluri individuale sau pahare și las-o să se răcească la temperatura camerei, apoi transferă-le în frigider pentru cel puțin 2 ore.

Servirea

Servește crema de ou cu vin și scorțișoară rece, decorată cu un praf suplimentar de scorțișoară, coajă rasă de portocală sau câteva fructe proaspete, precum zmeura sau afinele.

Sfaturi utile

  • Poți înlocui vinul alb cu vin roșu pentru o aromă mai intensă și o culoare diferită.
  • Dacă preferi un desert fără alcool, poți înlocui vinul cu suc de mere sau de struguri.
  • Crema trebuie gătită cu atenție, la temperatură moderată, pentru a evita coagularea gălbenușurilor.

Acest desert elegant poate fi servit alături de biscuiți fragezi, bezele sau o cafea tare. Pentru o experiență completă, se potrivește cu un pahar de vin alb dulce, precum un Riesling sau un Muscat.

 

Crema de ou cu vin si scortisoara varianta

Ingrediente:

  • 12 gălbenuşuri de ou
  • 180g zahăr
  • 4 pahare de vin de Madera
  • 1 praf de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Crema de ou cu vin si scortisoara: bat energic gălbenuşurile şi zahărul într-un bol mare, se adaugă vinul şi, bătând în continuare, se aşază pe foc, într-o bain-marie foarte caldă.

presară cu scorţişoară.

Imediat ce crema începe să se îngroaşe, se răstoarnă într-o compotieră, se lasă să se mai răcească, amestecând din când în când şi se serveşte călduţă sau rece.

 

Pofta buna!

 

 

Kebab de pui cu ghimbir

Kebab de pui cu ghimbir din: radacina de ghimbir, usturoi, ulei din seminte de susan, zeama de lamaie, piept de pui, rosii cherry, ardei. Ingrediente: 1 lingură de rădăcină de ghimbir, curăţată de coajă şi dată pe răzătoare 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 linguriţă de ulei din seminţe de susan Zeama de la o […]

Pui cu legume în sos chinezesc

Pui cu legume în sos chinezesc din: ardei, castane, ceapa, fasole, broccoli, conopida, piept de pui, sos chinezesc, ulei, radacina de ghimbir, usturoi. Ingrediente: 1 ardei roşu mare, tăiat felii ½ cană de castane de apă, mărunţite 1/3 cană de ceapă verde sau galbenă, tocată ½ – cană de fasole încolţită, proaspătă ½ cană de […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.