Crema de ou
PrinteazaCrema de ou din: lapte, zahar, vanilie, oua, sare, faina, cacao, dulceata.
- 1/2 l lapte
- zahăr
- vanilie
- 2 ouă
- sare
- făină
- cacao
- dulceaţă
Mod de preparare:
Fierbi laptele, îl îndulceşti cu zahăr şi vanilie. Freci 2 gălbenuşuri cu sare şi 2 linguriţe de făină sau amidon şi subţiezi cu jumătate de pahar de lapte rece.
Adaugi încet laptele clocotit, pui la foc şi baţi bine, până ce dă în clocot şi se îngroaşă, în aşa fel încât compoziţia să se lipească de lingură în strat subţire.
Torni crema în farfurioare adânci sau păhărele: şi o laşi să se răcească. Baţi albuşurile spumă cu zahăr şei cacao sau marmeladă, garniseşti crema cu albuşul bătut şi cu câteva fructe din dulceaţă.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- crema de ou