Crema de oua cu lamaie

Printeaza

Crema de oua cu lamaie din: branza de vaci, zahar, lamai, albus, frisca, lichior, scortisoara, cacao, cuisoare, sampanie.

Ingrediente:Crema de oua cu lamâie

  • 400 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr tos
  • două lămâi
  • 4 albuşuri
  • 200 ml frişcă
  • 100 ml lichior de lămâie
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • o linguriţă de pudră de scorţişoară
  • o lingură de cacao
  • 3 cuişoare
  • şampanie

 

Mod de preparare:

Zahărul tos se amestecă bine cu sucul de la o lămâie şi se fierbe pânâ când s-a topit. Se aco­peră cu un capac şi se lasă să se răcească. Intr-un vas se amestecă brânza de vaci cu siropul de zahăr, zahărul vanilinat, coaja rasă şi sucul de la lămâia rrămasă.Frişca se mixea:ză şi se toarnă peste brânză. Se bat albu­şurile, se amestecă bine cu pudra de scorţişoară şi se pun peste ingredientele din vas.

Se adaugă lichiorul de lămâie, se amestecă şi se mixează totul până când compoziţia devine ca o cremă pufoasă. Se toarnă în cupe sau boluri, se acoperă cu folie de plastic alimentară şi se introduc la rece pentru 30 de minute. In loc de lichior de lămâie se poate folosi şampanie cu gust de fructe.

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.