Crema de oua cu lamaie
PrinteazaCrema de oua cu lamaie din: branza de vaci, zahar, lamai, albus, frisca, lichior, scortisoara, cacao, cuisoare, sampanie.
- 400 g brânză de vaci
- 100 g zahăr tos
- două lămâi
- 4 albuşuri
- 200 ml frişcă
- 100 ml lichior de lămâie
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- o linguriţă de pudră de scorţişoară
- o lingură de cacao
- 3 cuişoare
- şampanie
Mod de preparare:
Zahărul tos se amestecă bine cu sucul de la o lămâie şi se fierbe pânâ când s-a topit. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se răcească. Intr-un vas se amestecă brânza de vaci cu siropul de zahăr, zahărul vanilinat, coaja rasă şi sucul de la lămâia rrămasă.Frişca se mixea:ză şi se toarnă peste brânză. Se bat albuşurile, se amestecă bine cu pudra de scorţişoară şi se pun peste ingredientele din vas.
Se adaugă lichiorul de lămâie, se amestecă şi se mixează totul până când compoziţia devine ca o cremă pufoasă. Se toarnă în cupe sau boluri, se acoperă cu folie de plastic alimentară şi se introduc la rece pentru 30 de minute. In loc de lichior de lămâie se poate folosi şampanie cu gust de fructe.
Poftă bună!