Crema de piscoturi cu frisca
PrinteazaCrema de piscoturi cu frisca din: frisca, gelatina, zahar pudra, zahar vanilinat, piscoturi, nuca de cocos, menta, nuci, migdale si fructe confiate.
- 600 ml frişcă
- 8 g gelatină
- 75 g zahăr pudră
- 100 g prune uscate
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 100 g pişcoturi
- 50 g nucă de cocos
- sos de ciocolată
- mentă proaspătă
- nuci
- migdale
- fructe confiate
Mod de preparare:
Gelatina se pune la înmuiat cu puţină apă rece, apoi se dizolvă pe foc la bain-marie şi se lasă să se răcească. Zahărul pudră, zahărul vanilinat şi frişca se pun într-o oală.
Se fierb la foc mic până dau în clocot, se iau de pe foc şi se adaugă gelatina răcită.
Se presară prunele uscate curăţate de sâmburi şi tăiate mărunt, jumătate din nuca de cocos şi o parte din pişcoturi tăiate bucăţele. Se amestecă şi se toarnă în castronele de sticlă sau forme speciale pentru budincă.
Se lasă să se răcească complet, apoi se introduc la rece minimum trei ore, ca să se întărească complet crema.
Se scot din forme, se aşază pe farfurii şi se stropesc cu sosul de ciocolată. Se presară nuca de cocos rămasă, se decorează cu frunze de mentă, pişcoturile rămase şi se serveşte.
Pofta buna!