Crema de pui cu legume
PrinteazaCrema de pui cu legume din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina, conopida, ardei gras, patrunjel, unt, sare si piper.
- 500 g piept de pui
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 conopida mica
- 1 ardei gras
- 1 radacina patrunjel
- 100 g unt
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, tăiaţi-le în bucăţele şi puneţi-le la fiert în 3 l apă cu 1 iinguriţă sare. Fierbeţi-le 20-25 de minute, apoi scurgeţi-le de apă, apa păstrati-o, după care pasaţi-le trecandu-le printr-o sită deasă.
Adăugaţi 50 g de unt şi atâta supă în care au fiert legumele până când obţineţi o cremă mai subţire. Pieptul de pui tăiat în cubuleţe, prăjiţi-l în untul rămas şi crutoanele obţinute serviţi-le cu crema de legume caldă, presărată cu pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!