Crema de rosii cu branza
PrinteazaO reteta gustoasa de crema de rosii, morcov, albitura, branza roquefort, smantana, busuioc, crutoane, sare, piper.
- l litru de apă
- 1,5 kg roşii potrivite
- 0,5 kg morcov
- 0,5 kg albitură
- 250 g brânză Roquefort
- 250 g smântână dulce
- 2-3 frunze de busuioc
- 250 g crutoane
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun roşiile întregi la copt, morcovii şi albitura la fiert. Se pasează printr-o sită roşiile, pentru a separa sucul şi seminţele de pulpă. La fel şi albitura.
Se amestecă şi se pun la fiert în apa în care s-au fiert legumele. Se topeşte brânza cu smântână şi se adaugă peste crema de roşii după ce s-a fiert. Se taie mărunt busuiocul şi se presară deasupra. Se serveşte fierbinte, cu crutoane.
Pofta buna!