Cremă de rubarbă şi zmeură
PrinteazaO reteta de crema de rubarba si zmeura din: oua, zahar, smantana, faina, vanilina, rubarba, zmeura si zahar pudra.
- 3 ouă
- 180 g zahăr
- 2 dl smântână proaspătă
- 45 g făină tip
- 1 pliculeţ de vanilină
- 200 g rubarbă
- 100 g zmeură
- 1 lingură de zahăr pudră
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi rubarba, tocaţi-o mare, puneţi-o într-o tigaie cu două linguri de apă şi una de zahăr şi fierbeţi 5-6 minute, până se înmoaie puţin, dar nu se căleşte. Scurgeţi-o şi lăsaţi-o să se răcească. între timp, curăţaţi şi spălaţi delicat zmeura, scurgeţi-o şi lăsaţi-o deoparte.
Pregătiţi crema: într-un castron, amestecaţi zahărul rămas cu smântână, cu ouăle şi cu vanilina, apoi încorporaţi şi făina trecută prin sită, continuând să amestecaţi cu telul, până obţineţi o compoziţie omogenă.
încingeţi cuptorul la 180°C. Când rubarba este rece, împărţiţi-o în patru cupe mici şi turnaţi deasupra crema de ou, smântână şi zahăr. Puneţi cupele într-o tavă cu marginile înalte, turnaţi apă clocotită pe fundul tăvii şi băgaţi-o la cuptor circa 6 minute, în bain- marie.
Scoateţi tava din cuptor şi aranjaţi zmeura pe suprafaţa cremei cu rubarbă. Băgaţi iar la cuptor, adăugând, dacă e necesar, altă apă clocotită pe fundul tăvii şi prelungiţi coacerea circa 15-20 de minute, până se întăreşte bine crema.
Când e gata, scoateţi cupele din tavă şi lăsaţi-le să se răcească, apoi băgaţi-le în frigider cel puţin 1 oră. Imediat înainte de a servi crema, presăraţi deasupra zahăr pudră.
Cremă de rubarbă şi zmeură
Poftă bună!