Crema de spanac cu ghimbir

Printeaza

Crema de spanac cu ghimbir din: spanac, branza, smantana, unt, ghimbir, ceapa, malai, chili, sare, rosii.

Ingrediente:Crema de spanac cu ghimbir

  • 1 kg frunze de spanac
  • 250 g brânză de burduf
  • 10 g smântână
  • 30 g unt
  • 25 g ghimbir tăiat fin
  • 3 bucăţi chili verde, tăiat
  • 20 g mălai
  • 25 g ceapă tăiată
  • 5 g praf de chili roşu
  • sare
  • 100 g roşii tăiate fin
  • 2 litri apă

 

Mod de preparare:

Se înlătură codiţele frunzelor de spanac, se spală bine şi se taie fin. Se adaugă apă şi sare şi se lasă zece minute la foc potrivit.

Se scurge excesul de apă şi se mixează bine restul, până se obţine o cremă.

Se adaugă cuburile de brânză la această cremă şi se amestecă bine. Se adaugă mălai, puţin câte puţin, şi se amestecă, lăsându-se pe foc încă zece minute.

Intr-un vas separat, se încinge untul. Se rumeneşte ceapa şi cea mai mare parte din ghimbir. Se adaugă praful de chili roşu şi se amestecă.

Se toarnă acest sos peste amestecul de brânză şii spanac. Se amestecă bine şi se lasă pe foc încă aproximaitiv cinci minute.

Se serveşte împreună cu ghimbirul rămas, roşiile tăiate, chili verde, smântână şi salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.