Cremă de sparanghel cu creson
PrinteazaO reteta delicioasa de crema de sparanghel cu creson din: sparanghel, creson, ceapa, supa de legume, smantana, unt, crutoane de paine, sare si piper alb.
- 1 kg sparanghel subţire
- 1 legătură de creson
- 1 ceapă albă mică
- 0,75 1 supă de legume
- 250 ml smântână lichidă
- 30 g unt
- crutoane de pâine
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Curăţaţi sparanghelul, îndepărtând cotorul, şi tăiaţi-l bucăţele. Spălaţi şi scurgeţi cresonul. Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa, puneţi-o în tigaie să se călească cu unt şi cu jumătate de pahar de apă caldă. Adăugaţi bucăţelele de sparanghel, amestecaţi să prindă gust şi, după 5 minute, turnaţi supa de legume fierbinte.
Daţi focul mic şi lăsaţi să fiarbă 20 de minute: sparanghelul ar trebui să fie bine făcut. Scoateţi câteva vârfuri de sparanghel cu o spumieră şi păstraţi-le pentru ornat. Adăugaţi în supă cresonul, păstrându-vă câteva frunzuliţe, şi mixaţi totul până devine o cremă foarte moale.
Bateţi smântână şi încorporaţi-o în păsatul de sparanghel şi creson, amestecaţi uşor de jos în sus cu o lingură de lemn. Dregeţi de sare şi puneţi piper alb proaspăt măcinat.
Puneţi crema în farfuriiţadânci, ornându-le cu vârfurile de sparanghel pe care le-aţi păstrat, câteva frunzuliţe de creson şi câteva crutoane pe care le puteţi servi şi separat în castronele pentru fiecare.
Cremă de sparanghel cu creson
Poftă bună!