Crema de unt cu vanilie
PrinteazaCrema de unt
- 250 g unt
- 250 g zahăr
- 3 ouă
- 1 baton vanilie
Mod de preparare:
Punem ouăle într-o cratiţă şi le batem puţin. Adăugăm zahărul şi vanilia. Batem bine repede totul la foc, pînă obţinem o cremă subţire.
Cînd compoziţia se ţine de linguriţă (fără a clocoti) crema este gata.O lăsăm să se răcorească şi adăugăm untul tăiat în bucăţele, bătînd cu telul după fiecare bucăţică, pînă terminăm tot untul.
Cînd crema s-a înălbit, nu o mai batem. Dacă crema este prea moale, mai adăugăm cîteva bucăţele de unt şi batem mereu.
Cînd se răceşte, crema trebuie să fie consistentă, ca să putem garnisi orice cu ea.
Pofta buna!