Cremă de vanilie cu castane
PrinteazaCremă de vanilie cu castane
Ingrediente:
- 5 ouă
- 250 g zahăr tos
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- 150 g făină
- un litru de lapte dulce
- 50 g unt
- 100 g nucă de cocos
- 250 g castane din conservă
- fulgi de cereale expandate
- sare
- frişca
- fructe confiate
- ananas din compot
Preparare:
Intr-o oală se pune o jumătate de litru de lapte şi se fierbe la bain-marie. Separat, se amestecă restul de lapte cu zahărul tos, zahărul vanilinat, gălbenuşurile, un praf de sare, făina şi se toarnă peste laptele din oală.
Se amestecă încontinuu, ca să nu se formeze cocoloaşe şi se lasă pe foc până când crema a început să se îngroaşe. Se adaugă untul, se amestecă, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Albuşurile se mixează până când nu mai cad de pe braţele mixerului, se pun peste crema din oală şi se amestecă.
Se adaugă nuca de cocos, se toarnă jumătate din compoziţie în forme, apoi se presară fulgii de cereale.
Se toarnă restul de compoziţie, se aşază castanele întregi sau tăiate în jumătăţi şi se introduc la rece pentru 30 de minute.
Cremă de vanilie cu castane
Pofta buna!
Ce bine arata! Sa fac si eu crema de vanilie cu castane.