Crema de vanilie cu cocos si piscoturi
PrinteazaCrema de vanilie cu cocos si piscoturi din: lapte, oua, zahar tos, oua, zahar brun, faina, unt, praf de copt, sare, zahar vanilinat, portocala, fulgi de cocos, ciocolata alba, cafea.
- 500 ml lapte dulce
- 5 gălbenuşuri
- 100 g zahăr tos
- 3 ouă
- 90 g zahăr brun
- 120 g făină
- 20 g unt
- 3 g praf de copt
- 2 g sare
- 3 pliculeţe cu zahăr vanilinat
- o portocală
- 30 g fulgi de cocos
- ciocolată albă
- cafea
Mod de preparare:
Intr-un bol se mixează laptele rece cu gălbenuşurile, zahărul tos şi sarea. Se toarnă într-un vas şi se pun la fiert la bain-marie.
Se amestecă din când în când cu telul până se îngroaşă, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se adaugă fulgii de cocos şi două pliculeţe de zahăr vanilinat, se amestecă şi se toarnă în boluri sau pahare înalte.
Se presară coajă rasă de portocală, se lasă să se răcească complet, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece minimum 30 de minute.
Ouăle întregi se mixează împre-ună cu zahărul brun, zahărul vanilinat rămas, praful de copt, untul topit şi făina.
Se toarnă aluatul în forme de pişcoturi unse cu unt, se introduc în cuptorul încins, se coc 10-15 minute la foc potrivit şi se servesc reci, alături de crema de vanilie.
Crema de vanilie cu cocos si piscoturi
Pofta buna!