Crema de vanilie cu dulceata de capsuni
PrinteazaCrema de vanilie cu dulceata de capsuni cu: oua, zahar pudra, faina, lapte, unt, baton de vanilie, frisca lichida, dulceata de capsuni.
- 5-6 gălbenuşuri
- 4 linguri cu zahăr pudră
- 2 linguri cu făină
- 500 ml lapte
- 2 linguriţe cu unt
- 1 baton de vanilie
- 100 ml frişcă lichidă
- dulceaţă de capsuni
Mod de preparare:
Freacă gălbenuşurile spumă cu zahărul, după care adaugă făina, amestecând energic pentru a desface toate cocoloaşele. Toarnă treptat laptele fiert împreună cu batonul de vanilie.
Lasă pe foc, amestecând mereu, până se îngroaşă crema.
Adaugă untul şi lasă să se răcorească, după care încorporează frişca bătută. Compoziţia astfel obţinută toarn-o în castronele. Lasă la rece cel puţin 3 ore, după care răstoarnă crema pe farfurioare şi serveşte-o cu dulceaţa.
Pofta buna!