Crema de vanilie cu morcovi
PrinteazaO reteta de crema de vanilie cu lapte, oua, zahar, praf de sare, zeama de lamaie, unt, zahar vanilat, faina, morcovi si felii de portocale.
- 800 ml lapte
- 4 oua
- 250 g zahar
- un praf de sare
- zeama de la o lamaie
- 50 g unt
- un pliculet zahar vanilat
- 6 linguri faina
- 3-4 morcovi
- felii de portocale
Mod de preparare:
Se pun intr-o oala de doi litri zaharul, sare si ouale si se bat cu mixerull pana se obtine o crema densa. Se adauga faina cernuta si laptele cald.
Se pune să fiarbă şi se amestecă încontinuu cu telului şi, când a început să se îngroaşe, se dă de o parte să nu se prindă.
Se spală şi se curăţă morcovii de coajă şi se dau prin răză- toarea mică. Se pun într-o sită şi se lasă să se scurgă sucul. Se spală o portocală şi se taie felii subţiri cu coajă cu tot.
Şe pregătesc paharele şi se toarnă un strat de cremă la mijloc, se pune un strat de morcov ras, o felie de portocală, alt strat de cremă şi se ornează cu morcov, felii de portocală şi frunze de mentă.
Poftă bună!