Crema de vanilie cu piscoturi
PrinteazaO reteta de crema de vanilie cu lapte, zahar, oua, vanilie, sare, piscoturi, kiwi, faina, cirese confiate sau dulceata si unt.
- 800 ml lapte
- 250 g zahar
- 4 oua
- un baton de vanilie
- un praf de sare
- piscoturi
- 2 kiwi
- 5 linguri faina
- cirese confiate sau dulceata
- 75 g unt
Mod de preparare:
Intr-o oală de doi litri se pun zahărul şi ouăle şi se amestecă cu mixerul până se fac spumă şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută şi sarea. Se amestecă uşor, până se încorporează.
Laptele se pune separat să se încălzească într-un ibric şi se toarnă peste compoziţia pregătită.
Batonul de vanilie se pune în compoziţie şi se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând cu un tel să nu se prindă. După ce s-a îngroşat, se pune untul şi se amestecă bine până se încorporează în cremă.
Se pregătesc cupele sau bolurile, iar apoi se curăţă kiwi şi se taie felii. Se toarnă un strat de crema, se aseaza 2-3 felii de kiwi pe peretele bolului sau cuperi si se mai toarna un alt strat de crema.
Se pun piscoturile si se orneaza cu felii de kiwi si cirese confiate.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- piscoturi cu crema de vanilie