Crema de vanilie cu piscoturi

Printeaza

O reteta de crema de vanilie cu lapte, zahar, oua, vanilie, sare, piscoturi, kiwi, faina, cirese confiate sau dulceata si unt.

Ingrediente:Crema de vanilie cu piscoturi

  • 800 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • un baton de vanilie
  • un praf de sare
  • piscoturi
  • 2 kiwi
  • 5 linguri faina
  • cirese confiate sau dulceata
  • 75 g unt

 

Mod de preparare:

Intr-o oală de doi litri se pun zahărul şi ouăle şi se ames­tecă cu mixerul până se fac spumă şi, la sfârşit, se adaugă făina cer­nută şi sarea. Se amestecă uşor, până se încorporează.

Laptele se pune separat să se încăl­zească într-un ibric şi se toarnă peste compoziţia pregă­tită.

Batonul de vanilie se pune în compoziţie şi se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând cu un tel să nu se prindă. După ce s-a îngroşat, se pune untul şi se amestecă bine până se încor­porează în cremă.

Se pregătesc cupele sau bolurile, iar apoi se curăţă kiwi şi se taie felii. Se toarnă un strat de crema, se aseaza 2-3 felii de kiwi pe peretele bolului sau cuperi si se mai toarna un alt strat de crema.

Se pun piscoturile si se orneaza cu felii de kiwi si cirese confiate.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • piscoturi cu crema de vanilie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.