Crema de vanilie cu rodie
PrinteazaCrema de vanilie cu rodie din: lapte, vanilie, oua, zahar tos, zahar brun, amidon, sare, zahar vanilat, rodie, scortisoara, anason, frisca, sos de menta.
- 500 ml lapte dulce
- un beţişor de vanilie
- 5 gălbenuşuri
- 150 g zahăr tos
- 30 g zahăr brun
- 30 g amidon alimentar
- 3 g sare
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- o rodie
- 5 g scorţişoară
- 2 g anason stelat
- 200 ml frişcă
- 200 ml sos de mentă
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se mixează într-un bol împreună cu zahărul tos, sarea şi zahărul brun până îşi dublează volumul şi se albesc.
Laptele dulce se pune la fiert într-o oală împreună cu beţişorul de vanilie tăiat în două. După ce a dat în fiert se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi se pune jumătate de ceşcuţă într-un bol.
Peste laptele din oală se toarnă gălbenuşurile mixate, se bate cu un tel şi se pune totul la fiert la bain-marie. Se fierb zece minute, se adaugă amidonul dizolvat în laptele oprit în bol, se amestecă iarăşi cu telul şi se continuă fierberea până se obţine o cremă semitare.
Se adaugă zahărul vanilinat, sâmburii de rodie şterşi pe un şervet absorbant şi se amestecă uşor cu o lingură.
Se toarnă în boluri, se presară cu scorţişoara amestecată cu anasonul stelat măcinat şi se serveşte imediat sau se lasă să se răcească complet apoi se serveşte.
Crema de vanilie cu rodie
Pofta buna!