Cremă de verdeţuri cu crutoane de pui
PrinteazaCremă de verdeţuri cu crutoane de pui din: piept de pui, urzici, spanac, macris, stevie, iaurt, faina, usturoi, hrean, ulei, crutoane de paine prajita, sare si piper.
- 1 piept de pui fiert
- 500 g urzici, sau leurda, spanac, macris stevie
- 250 ml iaurt
- 1 lingura faina
- 3 catei de usturoi
- 2 catei hrean ras
- 2 linguri ulei
- 300 g crutoane de paine prajita
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegeţi verdeţurile, spălaţi-le în mai multe ape şi fierbeţi-le 10 minute în apă sărată. Scurgeţi-le apoi de apă şi tocati-le foarte mărunt. Rumeniţi făina în ulei, adăugaţi usturoiul pisat, hreanul, verdeţurile şi iaurtul. Amestecaţi şi adăugaţi atâta lichid în care au fiert verdeţurile până obţineţi consistenţa dorită, a cremei.
Fierbeţi crema 15 mfnute la foc mic. Dacă s-a îngroşat prea tare, mai puteţi adăuga apă de verdeţuri. Condimentaţi şi serviţi crema cu cubuuleţe fierte din carne pe pui, rumenite în tigaie uscată, fără grăsime.
Cremă de verdeţuri cu crutoane de pui
Pofta buna!
Nu-mi palce crema asta