Cremă de vinete

Printeaza

Cremă de vinete

Ingrediente:Cremă de vinete

  • un kg vinete
  • un litru de lap­te
  • o rămurică de cimbru proaspăt
  • 250 g brînză de capră
  • 3 linguriţe de pătrunjel verde (tocat)
  • o linguriţă de mărar (tocat)
  • sare
  • piper
  • o linguriţă de oţet de vin

 

Mod de preparare:

Curăţă vinetele şi taie-le în sferturi, apoi, la foc mic, fierbe-le în lap­te, în care ai pus rămurica de cimbru. Cînd s-au înmuiat bine, scoate-le din oală, pune-le la scurs într-o strecură­toare, apoi toacă-le mărunt cu satîrul sau trece-le prin blender.

Amestecă-le cu brînză de capră (mărunţită înainte cu o furculiţă). Adaugă mărarul, pătrunjelul, sarea, piperul şi oţetul, după gust.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.