Crema de zahar ars cu coaja de portocala

Printeaza

Crema de zahar ars cu coaja de portocala din: oua, zahar, lapte, zahar vanilat, zahar, frunze de menta, coaja de portocala.

Ingrediente:Crema_de_zahar_ars_cu_coaja_de_portocala

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 1 l lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 linguri zahar pentru caramel
  • frunze de menta (pentru decor)
  • coaja de portocala razuita (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Pui cele 10 linguri de zahăr într-o cratiţă la foc mic pentru a se carametiza. Amesteci până ce s-a topit zahărul. Acoperi uniform pereţii cratiţei şi laşi la răcit.

Amesteci ouăle, laptele, zahărul şi vanilia. Torni compoziţia rezultată în cratiţa cu zahărul ars. Bagi la cuptor, la foc mic, 45 de minute, până ce se întăreşte crema.

Scoţi cratiţa de la cuptor şi laşi la răcit circa 50 de minute. Răstorni pe un platou şi ornezi crema cu frunze de mentă şi coji de portocală răzuite. O serveşti rece.

Crema de zahar ars cu coaja de portocala

Crema_de_zahar_ars_cu_coaja_de_portocala

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.